nedjelja, 13. svibnja 2012.

5. međunarodna konferencija „Dani kriznog upravljanja"



 
  Konferencija Dani kriznog upravljanja (DKU) ulazi u svoju „petu godinu života“ jer će se 24. i 25. svibnja u Velikoj Gorici opet okupiti stručnjaci iz područja kriznog i sigurnosnog menadžmenta. Više informacija o ovom međunarodnom znanstveno-stručnom skupu Veleučilišta Velika Gorica otkrio nam je dr. Vlatko Cvrtila, predsjednik Programskog i Organizacijskog odbora DKU-a.
"Ove godine organiziramo 5. konferenciju i njezin smo rad posvetili skorom ulasku RH u Europsku uniju, ali i drugim pitanjima koja se pojavljuju u području kriznog upravljanja. Smatramo važnim otvoriti teme vezane uz Uniju jer će Hrvatska vrlo skoro djelovati u jednom puno širem prostoru u kojem postoje brojna iskustva u izgradnji sustava civilnog kriznog upravljanja. Ta pitanja nisu važna samo za Hrvatsku, već i za cijelu regiju", ističe Cvrtila. Za njega je ova Konferencija osobito važna i uspješna jer se na njoj ne raspravlja samo „teorijski“, već je ona susret istraživača i praktičara.

"Upravo nam je želja da i dalje nastavimo na tom tragu, jer svako istraživanje i znanstveni rad u području kriznog upravljanja trebali bi imati svoje implikacije na promjene u sustavu ili nekom njegovom dijelu, a sve u cilju izgradnje onih sposobnosti koje su nam potrebne za suvremene uvjete. Obilježja suvremenih kriza sve nas više upućuju prema izgradnji zajednice odgovora na krize, koja podrazumijeva aktivnosti mnogih aktera na različitim područjima", smatra Cvrtila i dodaje da će Konferencija okupiti aktere iz različitih zajednica, što je "dobar način za stvaranje".

1 komentar: